Paste cu ciuperci porcini uscate, cimbru, sos de rosii si mascarpone
PrinteazaPaste cu ciuperci porcini uscate, cimbru, sos de rosii si mascarpone din: ciuperci porcini uscate, ulei de măsline, cimbru proapăt, sos de roşii, mascarpone, sare, piper negru, paste, parmezan.
Ingrediente:
- 55 g ciuperci porcini uscate
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi tocat mărunt
- 1 mână de cimbru proapăt cules
- sos de roşii
- 2 linguri mascarpone
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 455 g paste
- parmezan proaspăt ras
Mod de preparare:
Puneţi ciupercile uscate într-un bol mic şi adăugaţi aproximativ 285 ml de apă clocotită. Asiguraţi-vă că toate ciupercile sunt cufundate în apă şi lăsaţi-le aşa 10-15 minute.
Puneţi uleiul de măsline şi usturoiul într-o tigaie cu fundul gros aproape încinsă şi căliţi-l fără a-l lăsa să se rumenească prea mult.
Scoateţi ciupercile înmuiate (păstraţi zeama), îndepărtaţi apa în exces şi puneţi-le în tigaie împreună cu cimbrul.
Amestecaţi şi căliţi. Când usturoiul începe să se coloreze, adăugaţi puţin câte puţin apa în care aţi înmuiat ciupercile (turnaţi doar trei sferturi în tigaie şi aruncaţi restul, care ar putea conţine pământ).
Lăsaţi ciupercile să se facă uşor până când apa se evaporă aproape complet şi apoi adăugaţi sosul de roşii (este un sos minunat, foarte consistent şi puţin afumat). Adăugaţi brânza mascarpone şi gustaţi.
Intre timp, fierbeţi pastele al dente în apă cu sare. Adăugaţi-le peste sos şi amestecaţi. Serviţi imediat cu parmezan pe deasupra.
Pofta buna!