Paste cu ciuperci
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de paste cu ciuperci din: paste, ciuperci de padrure, usturoi, ulei de masline, oua, smantana, unt, nucsoara si patrunjel.
- 400 g paste (de ex. linguine)
- 300 g ciuperci de pădure (chitarce sau bureţi de mesteacăn)
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 6 ouă
- 2 linguri smântână
- unt
- nucşoară
- pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Pastele se fierb în apă cu sare cca 8 min. Ciupercile se taie felii. Se toacă usturoiul. Se prăjesc ciupercile în ulei 2-3 min. Se adaugă usturoiul şi se căleşte; se sărează şi se piperează; se ia de pe foc.
Se bat ouale cu smântână, sare, piper şi nucşoară; se coace omleta în unt. Se amestecă pastele cu ciuperci şi se aşază pe farfurii. Se repartizează deasupra omletă şi pătrunjel.
Paste cu ciuperci
Pofta buna!