Paste cochilie cu sardele si capere
PrinteazaO reteta de paste cochilie cu sardele si capere din: paste, rosii, ton in ulei, fileuri de sardele, capere, ulei de masline, sare grunjoasa, sare, piper si parmezan.
- 400 g paste-cochilie
- 5 roşii
- 200 g ton în ulei
- 2 fileuri de sardele în ulei
- 2 linguri capere
- 3 linguri ulei de măsline
- sare grunjoasă
- sare
- piper măcinat
- parmezan ras (pentru servire)
Mod de preparare:
Opăriţi 1 min roşiile, curăţaţi-le de pieliţă, înlăturaţi seminţele şi tăiaţi pulpa în cubuleţe. Intr-o cratiţă de fontă, încingeţi 2 linguri de ulei de măsline, puneţi roşiile şi lăsaţi-Ie astfel 10 min, la foc mare, amestecându-le.
Zdrobiţi fileurile cu furculiţa, într-un castron, şi apoi puneţi-le peste roşii. Amestecaţi, lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit, timp de 2 minute. Adăugaţi tonul fărâmiţat, săraţi puţin şi piperaţi. Amestecaţi cu grijă totul şi luaţi compoziţia de pe foc.
Fierbeţi pastele 8 min într-o cratiţă mare, cu apă clocotită, în care aţi adăugat sare grunjoasă şi restul de ulei de măsline, amestecând de două-trei ori. Scurgeţi pastele şi tur- naţi-le în cratiţa de fontă, apoi amestecaţi şi adăugaţi caperele.
Omogenizaţi din nou. Serviţi imediat, într-un vas cald, cu parmezan ras.
Paste cochilie cu sardele si capere
Poftă bună!