Paste cochilie cu sardele si capere

Printeaza

O reteta de paste cochilie cu sardele si capere din: paste, rosii, ton in ulei, fileuri de sardele, capere, ulei de masline, sare grunjoasa, sare, piper si parmezan.

Ingrediente:Paste cochilie cu sardele si capere

  • 400 g paste-cochilie
  • 5 roşii
  • 200 g ton în ulei
  • 2 fileuri de sardele în ulei
  • 2 lin­guri capere
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare grunjoasă
  • sare
  • piper măcinat
  • parmezan ras (pentru servire)

 

Mod de preparare:

Opăriţi 1 min roşiile, curăţaţi-le de pieliţă, înlăturaţi seminţele şi tăiaţi pulpa în cubuleţe. Intr-o cratiţă de fontă, încingeţi 2 linguri de ulei de măsline, puneţi roşiile şi lăsaţi-Ie astfel 10 min, la foc mare, amestecându-le.

Zdrobiţi fileurile cu furculiţa, într-un castron, şi apoi puneţi-le peste roşii. Amestecaţi, lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit, timp de 2 minute. Adăugaţi tonul fărâmiţat, săraţi puţin şi pipe­raţi. Amestecaţi cu grijă totul şi luaţi compoziţia de pe foc.

Fierbeţi pastele 8 min într-o cratiţă mare, cu apă clocotită, în care aţi adăugat sare grunjoasă şi restul de ulei de măsline, amestecând de două-trei ori. Scurgeţi pastele şi tur- naţi-le în cratiţa de fontă, apoi ames­tecaţi şi adăugaţi caperele.

Omo­genizaţi din nou. Serviţi imediat, într-un vas cald, cu parmezan ras.

Paste cochilie cu sardele si capere

Paste cochilie cu sardele si capere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.