Paste cu spanac, stafide si seminte de pin din: paste fainoase, spanac, ceapa verde, ulei de masline, stafide, seminte de pin, parmezan, sare, piper, unt, vin alb sec. Ingrediente: 350 g paste fainoase de umplut 500 g spanac 2 fire de ceapa verde 2 linguri ulei de masline 3 linguri stafide 2 linguri seminte de […]
Paste cochilie cu melci
PrinteazaO reteta delicioasa de paste chochilie cu melci din: paste cochilie, melci, unt, usturoi, patrunjel, sare si piper.
- 24 paste-cochilie
- 2 duzini de melci la conservă, în suc propriu
- 150 g unt
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri pătrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 240 C (treapta 8).
Fierbeţi pastele într-o cantitate mare de apă clocotită cu sare, circa 6 min; scurgeţi-Ie cât sunt încă puţin tari.
Frecaţi untul cu o furculiţă, încorporaţi usturoiul tocat, pătrunjelul, săraţi şi piperaţi.
Scurgeţi melcii şi puneţi câte unul în fiecare pastă-cochilie.
Adăugaţi puţin amestec pe bază de unt.
Aşezaţi scoicile umplute în 4 tăviţe. Puneţi-le în cuptor ca să se gratineze.
Lăsaţi astfel 3 minute: untul trebuie să se topească şi totul trebuie să fie foarte fierbinte.
Serviţi imediat. Sfatul nostru: melcii sunt vânduţi aproape întotdeauna la conservă.
Acestea sunt, uneori, însoţite de cochilii goale (care nu vă folosesc la realizarea acestei reţete), ce nu aparţin neapărat aceleiaşi varietăţi de melci.
Originea şi denumirea înscrise pe ambalaj se referă la carne, iar nu la cochilii.
Puteţi procura şi melci congelaţi.
Paste cochilie cu melci
Poftă bună!
poate te intereseaza si:
Melcisori cu broccoli si ansoa
Melcisori cu broccoli si ansoa din: broccoli, usturoi, ansoa, ardei iute, unt, melcisori, sare de mare, piper, parmezan. Ingrediente: 2 broccoli 2 catei de usturoi, decojit si tocat 8 fileuri de ansoa 2-4 ardei iuti rosii, uscati si macinati 4 cubulete de unt 455 g melcisori sare de mare si piper negru proaspat macinat parmezan […]
Pofta buna!