Paste cochilie cu scoici
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de paste cochilie cu scoici din: paste cochilie, scoici, moluste, ulei de masline, usturoi, ardei iute, patrunjel, sare si piper macinat.
- 300 g paste cochilie (in forma de scoica)
- 1 kg scoici
- 1 kg moluste
- 4 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 lingura patrunjel tocat
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Inmuiati molustele in apa rece 30 de minute, pentru a inlatura nisipul.
Razuiti scoicile si spalati-le in mai multe ape.
Scurgeti molustele intr-o cratita mare de fonta, timp de 5-6 minute, la foc mare, pana se deschid.
Separat, procedati la fel cu scoicile, lasandu-le sa se deschida.
Cu o spumiera, scoteti-le din vas. Puneti-le intr-un recipient adanc si filtrati zeama, asezand-o ulterior deoparte.
Curatati usturoiul si tocati-l marunt. Inlaturati cochiliile scoicilor si ale molustelor, păstrând câteva pentru decor.
Ţineţi-le la cald, într-o baie de abur. Puneţi 2 linguri de ulei într-o tigaie, adăugaţi usturoiul şi ardeiul mărunţit.
Lăsaţi totul să se rumenească 2 minute, adăugaţi zeama în care au fiert moluştele şi lăsaţi compoziţia la foc mic, încă 5 min.
Intre timp, fierbeţi pastele 12 min, în 5 1 de apă clocotită, cu sare. Scurgeţi-le şi răsturnaţi-le în tigaie.
Amestecaţi-le la foc mare, câteva secunde, adăugaţi scoicile şi moluştele, omogenizaţi, puneţi o lingură de pătrunjel tocat, restul de ulei şi luaţi compoziţia de pe foc.
Decoraţi cu scoicile în cochilii. Piperaţi şi serviţi.
Aceste paste cu scoici pot fi pregătite şi cu spaghete sau tagliatelle, de preferinţă uscate. Puteţi adăuga şi creveţi şi sepii mici.
Paste cochilie cu scoici
Poftă bună!