Paste cu bacon si sos de branza din: paste, bacon, porumb, ardei iute, usturoi, miere, patrunjel, vin alb, galbenus, parmezan. Ingrediente: 400 g paste 300 g bacon, maruntit 200 g porumb ½ ardei iute, tocat 6 catei usturoi, tocat 1 lingură de miere ¼ ceașca pătrunjel proaspăt, tocat ½ ceașca vin alb 3 gălbenușuri de […]
Paste cu costita, bacon si ciuperci
PrinteazaPaste cu costita, bacon si ciuperci din: paste colorate, prosciutto sau bacon, costiţă afumată (pancetta), ceapa, morcov, telina, unt, ciuperci, nucşoară, vin alb, mazăre din conservă sau congelată, supă de legume, sare, piper, parmezan, roşii în bulion.
- 250 g paste colorate
- 50 g prosciutto sau bacon
- 50 g costiţă afumată (pancetta)
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 tijă de ţelină
- 50 g unt
- 250 g ciuperci
- 1 linguriţă nucşoară
- 100 ml vin alb
- 300 g mazăre din conservă sau congelată
- 8-10 linguri supă de legume
- sare
- piper
- parmezan
- 400 g roşii în bulion
Mod de preparare:
Rumeneşti în unt încins baconul şi costiţa afumată tăiate fâşii, apoi adaugi ceapa şi ţelina tăiate în cubuleţe, precum şi morcovul tăiat în rondele fine.
După 2-3 minute, adaugi roşiile pasate cu furculiţa, ciupercile fin tăiate, sare, piper şi nucşoară, după gust.
După aproximativ 20 de minute, torni vinul.
După alte câteva minute, timp în care s-a evaporat alcoolul, pui mazărea, supa şi le laşi pe foc până scade sosul.
Fierbi pastele, le scurgi şi le amesteci cu sosul, iar deasupra razi parmezan.
Paste cu costita, bacon si ciuperci
Pofta buna!
poate iti place si:
Paste cu bacon si sos de branza
Pofta buna!