Paste cu creveţi, roşii şi chorizo

Printeaza

Paste cu creveţi, roşii şi chorizo din: ulei de masline, salote, carnati chorizo, rosii, paste, creveti si ceapa verde.

Ingrediente:

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 şalote, tăiate cubuleţe
  • 120g de cârnaţi chorizo cruzi, feliaţi subţire (sau alţii cârnaţi iuţi)
  • 6 roşii mari, tăiate
  • 350 de paste elicoidali
  • 200g de creveţi mari, cu carapacea şi coada  îndepărtate dacă e necesar, tăiaţi
  • 2 cepe verzi mari, tăiate fin, separată partea albă de cea verde

 

Mod de preparare:

Se pun uleiul, şalotele şi un praf de piper măcinat într-o tigaie mare şi rece. Se aşază pe aragaz la foc mic şi se prăjesc 10 minute, amestecând din când în când, până se înmoaie.

Se adaugă chorizo peste şalote, se dă focul mai tare (dar nu foarte tare) şi se ţine pe aragaz până se colorează puţin. Când încep să lase grăsime, se adaugă roşiile şi sare.

Se amestecă pe foc de intensitate medie – roşiile ar trebui să se topească efectiv în 10 minute.

Dacă sosul nu fierbe, se măreşte puţin focul. Se adaugă 100ml de apă şi se aduce la punctul de fierbere. Se mai fierbe încet câteva minute.

Între timp, se fierb pastele. Se adaugă creveţii în sos, se aduce din nou la punctul de fierbere şi se mai ţine pe foc 1 minut până când creveţii îşi schimbă culoarea.

Se scurg pastele şi se amestecă în sos împreună cu partea albă de la ceapă.

Se ţine pe foc 1 minut şi se amestecă din nou. Se servesc presărate cu partea verde de la ceapă.

 

Paste cu creveţi, roşii şi chorizo

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.