Porc cu Dovleac și Ghimbir: O rețetă plină de arome, ideală pentru zilele răcoroase de toamnă sau iarnă. Acest fel de mâncare combină dulceața naturală a dovleacului cu aroma pătrunzătoare a ghimbirului și savoarea cărnii de porc, creând un echilibru perfect de gusturi și texturi. Ingrediente: 500 g cotlete de porc, tăiate în cuburi mari […]
Paste cu creveti si usturoi
PrinteazaPaste cu creveti si usturoi din: paste, usturoi, unt, creveti, lamaie, patrunjel.
Ingrediente:
- 200g de paste linguine
- 2-3 căţei mari de usturoi, tocati fin
- 50g de unt
- 175g creveţi mari cruzi, decorticaţi, vena dorsală îndepărtată, apoi tăiaţi în două pe lungime
- coaja rasă fin de la 1 lămâie, apoi lămâia tăiată în sferturi
- 1 legătură mică de pătrunjel, tocat
Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp, căleşte usturoiul în unt într-o oală medie, la foc mic, până când se înmoaie.
Adaugă creveţii şi găteşte-i până când devin roz. Este important să nu îi găteşti prea mult, pentru că se vor întări, ia-i de pe foc şi amestecă-i cu coaja rasă de lămâie, sare şi piper.
Scurge pastele şi răstoarnă-le în oala cu creveţi. Adaugă pătrunjelul şi amestecă bine.
Imparte mâncarea în două boluri şi serveşte-o cu sferturile de lămâie.
Paste cu creveti si usturoi
Pofta buna!
Lapti de Pește Prăjiți – o gustare marină delicioasă, apreciată pentru textura lor crocantă și gustul bogat. Această rețetă simplă transformă lăptii, care sunt de fapt membranele de pe abdomenul peștelui, într-o mâncare savuroasă, perfectă pentru un aperitiv sau o gustare între mese. Ingrediente: 500 g lăpti de pește, curățați și pregătiți 100 g făină […]