Paste cu branza topita si bacon
PrinteazaPaste cu branza topita si bacon din: lapte, branza topita, spaghete, bacon, patrunjel, usturoi, amidon, sare, piper, boia.
- 200 ml lapte
- 200 g branza topita cu smantana
- 400 g spaghete
- 140 g bacon sau carnat afumat
- 3 linguri patrunjel tocat
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita amidon
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Se toarna laptele intr-o oala; se adauga bucatele de branza topita si se incalzeste la foc moale. Se lasa sa se topeasca branza, amestecand. Daca sosul rezultat este prea apos, se adauga 1 lingurita de amidon dizolvat in apa rece.
Se da in clocot si se condimenteaza cu piper si boia; eventual se sareaza. Se fierb pastele al dente intr-o cantitate mare de apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Se taie cuburi afumatura si se prajeste intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime. Se scurg pastele, se trec prin apa rece si se lasa din nou sa se scurga. Se adauga usturoiul pisat, sosul alb preferat, afumatura si patrunjel.
Se servesc imediat.
Paste cu branza topita si bacon
Pofta buna!
Foarte bune pastele cu branza si bacon 🙂