Paste cu broccoli si ardei iute
PrinteazaPaste cu broccoli si ardei iute din: paste orecchiette, ulei de masline, ansoa, usturoi, ardei iute, lamaie, pesmet, broccoli.
- 200g de paste orecchiette
- 4 linguri ulei de măsline
- 6 fileuri de anşoa în ulei, tocale (păstrează 1 lingură de ulei)
- 4 căţei mari de usturoi, feliaţi subţire
- 1 ardei iute roşu, feliat subţire
- coaja rasă de la 1 lămâie, plus zeama de la 1/2
- 50g de pesmet proaspăt
- 200g de broccoli, tăiat în bucheţele
Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp, încinge într-o tigaie 3 linguri ulei de măsline şi 1 lingură de ulei pus deoparte de la anşoa. Pune în ea usturoiul şi ardeiul iute şi sotează-le 3-4 minute, până când usturoiul începe să devină auriu, adaugă anşoa şi zeama de lămâie şi găteşte totul încă 1-2 minute, până când fileurile de peşte se topesc în sos.
Pune restul de ulei de măsline, pesmetul şi coaja rasă de lămâie într-o altă tigaie, amestecă şi găteşte-le până când obţii un amestec crocant.
In ultimele 4-5 minute de fierbere a pastelor, pune în aceeaşi oală şi bucheţelele de broccoli. Odată fierte, scurge-le, păstrând o ceaşcă de apă. Adaugă pastele şi broccoli-ul în tigaia cu anşoa şi usturoi.
Amestecă şi găteşte totul la foc mic alte 2 minute, adăugând puţină apă pusă deoparte de la paste, dacă mâncarea pare uscată. Asezonează pastele, apoi serveşte-le în boluri, cu pesmetul presărat deasupra.
Paste cu broccoli si ardei iute
Pofta buna!