Paste cu carnaciori
PrinteazaPaste cu carnaciori din: carnaciori, paste, ulei, ceapa, rosii, usturoi, sare, piper.
- 400 g cărnăciori
- 1 lingură ulei
- 1 ceapă tocată
- 2 căţei de usturoi
- fenicul
- 1 ardei iute
- 400 g roşii
- 300 g paste
- sare
- piper
Mod de preparare:
Frige pe grătar 400 g cărnăciori 10 minute, întorcăndu-i frecvent, până când se rumenesc uniform, într-un vas pe foc încinge 1 lingură ulei şi prăjeşte 1 ceapă tocată, 3-4 minute, până când se înmoaie.
Adaugă 2 căţei de usturoi, zdrobit, 1 linguriţă seminţe de fenicul, 1 ardei iute, fără seminţe şi tocat şi ţine pe foc 2 miuten. Stinge cu 400 g roşii tocate, adaugă sare şi piper şi lasă să fiarbă la foc mic 10 minute.
Fierbe 300 g paste – fusilli – în apă cu sare, conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj, apoi scurge de lichid şi stropeşte-le cu puţin ulei de măsline şi 2 linguri păstrate deoparte din apa de fiert.
Taie cărnăciorii segmente, combină cu sosul şi încălzeşte totul pe foc câteva min. Adaugă pastele, pătrunjel proaspăt, tocat şi 50 g caşcaval sau pecorino, răzuit.
Pofta buna!