Paste cu carne de berbecut
PrinteazaPaste cu carne de berbecut din: ulei de masline, ceapa, usturoi, scortisoara, supa de vita, rosii din conserva, oregano, paste scurte, ricotta, parmezan, lapte si paine cu usturoi.
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 500 g carne tocata de berbecut
- 1 lingurita de scortisoara macinat
- 1 cub supa de vita
- 800 g de rosii din conserva
- 1 lingura de oregano uscat
- 400 g de paste scurte
- 250 g ricotta
- 50 g parmezan
- 50 ml de lapte
- paine cu usturoi, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă mare, adaugă ceapa şi soteaz-o 10 minute, până se înmoaie. Adaugă usturoiul şi carnea tocată, dă focul mai mare şi lasă carnea să se rumenească. Amestecă din când în când cu o lingură de lemn, pentru a o mărunţi.
Când s-a rumenit complet, adaugă scorţişoara, cubul pentru supă, roşiile şi oregano. Amestecă bine, acoperă cu un capac şi lasă totul să fiarbă 15 minute, apoi îndepărtează capacul şi mai lasă 15 minute, până când sosul se îngroaşă. Intre timp, fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Scurge-le bine. încinge cuptorul la 200°C/gaz 6.
Pune într-un bol ricotta, aproape toată cantitatea de parmezan şi laptele, asezonează-le din belşug şi amestecă-le cu pastele. Aşază carnea într-un vas termorezistent, acoper-o cu amestecul de paste şi presară parmezanul rămas. Dă totul la cuptor 30 de minute, până se rumeneşte. Serveşte cu pâine cu usturoi caldă, dacă doreşti.
Paste cu carne de berbecut
Pofta buna!