Paste cu carne de porc, ciuperci si masline
PrinteazaPaste cu carne de porc, ciuperci si masline din: muschi de porc, paste, ciuperci, masline, cascaval, bulion, lamaie, oua, ulei, sare, piper, busuioc.
- 250 g muşchi de porc
- 250 g paste făinoase
- 200 g ciuperci
- 100 g măsline
- 50 g caşcaval
- 2 roşii din bulion
- zeama de la 1/2 de lămâie
- 2 ouă
- 150 ml ulei
- 2 căţei de usturoi
- sare
- piper
- busuioc sau oregano uscat
Mod de preparare:
Pui la fiert pastele în apă care clocoteşte cu sare şi 1 lingură de ulei pentru 10 minute. Speli carnea, o tai felii pe care le căleşti apoi în 50 ml ulei şi adaugi şi ciupercile curăţate şi tăiate felii.
După 10 minute, torni apă călduţă, puţin câte puţin, până carnea şi ciupercile au fiert. Când pastele sunt fierte, le răstorni într-o strecurătoare, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă.
Cureţi măslinele de sâmburi, le tai în sferturi, tai roşiile bucăţele, apoi le amesteci cu pastele, carnea, ciupercile şi ouăle bătute cu zeama de lămâie. Potriveşti gustul de sare şi piper, apoi aşezi compoziţia într-un vas rezistent la căldură sau o tavă mai înaltă în care ai pus uleiul rămas.
Razi caşcavalul, presari busuioc şi dai tava la cuptor pentru 20 de minute.
Paste cu carne de porc, ciuperci si masline
Poftă bună!