Paste cu carne de porc şi parmezan
PrinteazaPaste cu carne de porc şi parmezan din: paste, carne de porc, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, rosii, ceapa, usturoi, ardei capia, pudra de ienibahar, sare, piper, marar, parmezan.
- 500 g paste
- 800 g carne de porc
- 200 ml ulei de floarea-soarelui
- două linguri de pastă de tomate
- 4 roşii
- două cepe
- 4 căţei de usturoi
- un ardei capia
- un vârf de linguriţă de pudră de ienibahar
- sare
- piper
- mărar
- parmezan
Mod de preparare:
Carnea de porc se spală, se curăţă de grăsime şi se taie cuburi. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castronel împreună cu ardeiul capia tăiat cubuleţe.
Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se aşază carnea şi se prăjeşte la foc potrivit până devine aurie pe toate părţile.
Se adaugă ceapa, usturoiul şi ardeiul capia, se călesc două minute, apoi se adaugă roşiile şi pasta de tomate dizolvată cu două pahare de apă.
Se condimentează, se lasă să fiarbă până când carnea s-a înmuiat, se adaugă pudra de ienibahar şi se mai lasă două minute. Pastele se fierb cu puţină sare, se trec sub un jet de apă rece, se scurg şi se amestecă bine cu sosul de carne.
Se servesc fierbinţi, presărate cu mărar tocat şi parmezan ras.
Paste cu carne de porc şi parmezan
Poftă bună!
Foarte bune pastele astea