Paste cu carne si spanac
PrinteazaPaste cu carne si spanac din: carne, cartofi, spanac, unt, faina, ceapa, oua, nucsoara, smantana, cascaval, sare, piper.
- 500 g carne de vită tocată
- 1 kg cartofi
- 500 g spanac
- 40 g unt
- 250 g făină
- sare
- piper
- 1 ceapă roşie
- 3 ouă
- 1 felie pâine
- nucşoară
- 20 g unt
- 250 ml smântână dulce
- 100 g caşcaval
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă şi se fierb în apă cu sare. Spanacul se curăţă, se opăreşte, apoi se scurge.
Intr-o cratiţă se încinge untul, se adaugă jumătate din cantitatea de făină, se toarnă 250 ml de apă şi, amestecând mereu, se lasă pe foc până ce compoziţia se desprinde de pe pereţii vasului.
Pâinea se înmoaie în apă rece, apoi se stoarce. Ceapa se taie mărunt, se amestecă apoi cu pâinea şi cu carnea tocată. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
Se omogenizează ouăle, cartofii scurşi şi zdrobiţi şi restul de făină.
Pe un prosop de bucătărie presărat cu făină se întinde o foaie de aluat de 1,5 cm grosime, se distribuie uniform spanacul şi carnea tocată, apoi se rulează cu ajutorul prosopului.
Se apasă cele două capete, se aşază rulada într-o tavă şi se coace la cuptor timp de 50 de minute. Când este gata, se unge cu unt.
Smântână se înfierbântă, se adaugă caşcavalul şi se lasă pe foc până devine ca un sos. Rulada se taie felii până este caldă şi se serveşte cu sosul preparat.
Pofta buna!