Paste cu carne si spanac

Printeaza

Paste cu carne si spanac din: carne, cartofi, spanac, unt, faina, ceapa, oua, nucsoara, smantana, cascaval, sare, piper.

Ingrediente:Paste cu carne si spanac

  • 500 g carne de vită tocată
  • 1 kg cartofi
  • 500 g spanac
  • 40 g unt
  • 250 g făină
  • sare
  • piper
  • 1 cea­pă roşie
  • 3 ouă
  • 1 felie pâine
  • nucşoară
  • 20 g unt
  • 250 ml smântână dulce
  • 100 g caşcaval

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă şi se fierb în apă cu sare. Spanacul se curăţă, se opăreşte, apoi se scurge.

Intr-o cratiţă se încin­ge untul, se adaugă jumătate din cantitatea de făină, se toarnă 250 ml de apă şi, amestecând mereu, se lasă pe foc până ce compoziţia se desprinde de pe pereţii vasu­lui.

Pâinea se înmoaie în apă rece, apoi se stoarce. Ceapa se taie mărunt, se amestecă apoi cu pâinea şi cu carnea tocată. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.

Se omogenizează ouăle, cartofii scurşi şi zdrobiţi şi restul de făină.

Pe un prosop de bucătărie presărat cu făină se întinde o foaie de aluat de 1,5 cm grosime, se distribuie uniform spanacul şi carnea tocată, apoi se rulează cu ajutorul prosopului.

Se apasă cele două capete, se aşază rulada într-o tavă şi se coace la cuptor timp de 50 de minute. Când este gata, se unge cu unt.

Smântână se înfierbântă, se adaugă caşcavalul şi se lasă pe foc până devine ca un sos. Rulada se taie felii până este caldă şi se serveşte cu sosul preparat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.