Paste cu carne tocata la cuptor
PrinteazaPaste cu carne tocata la cuptor din: paste fainoase, carne tocata, sunculita afumata, ceapa, ardei gras, usturoi,c ascaval, pulpa de rosii, pasta de rosii, vin alb sec, oua, smantana, ulei, unt, cimbru, salvie, sare si piper.
- 400 g paste fainoase (scurte si groase)
- 400 g carne tocata (curcan, amestec de porc si vita)
- 50 g sunculita afumata
- 1 ceapa
- 1 ardei gras
- 2 catei de usturoi
- 200 g cascaval ras
- 300 ml pulpa de rosii (conserva)
- 1 lingura pasta de rosii
- 200 ml vin alb sec
- 4 oua
- 3 linguri smantana
- 2 linguri ulei
- 1 lingura unt
- cimbru
- salvie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei bine încins, împreună cu 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi ardeiul tăiat trubuleţe. Adaugi şunculiţa tăiată bastonaşe subţiri, apoi carnea tocată. După câteva minute, adaugi pasta de roşii, vinul, ierburile aromate şi le laşi să fiarbă, la foc rmic, sub capac, circa 40 de nminute, până când carnea estte bine pătrunsă.
Adaugi cubuleţele de pulpă de roşii din conservă, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să mai fiarbă circa 15 minute până scade sosul. Intre timp, fierbi pastele al dente, în apă cu puţină sare, le strecori, apoi le amesteci cu sosul şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu unt.
Separat, baţi ouăle cu smântâna şi caşcavalul ras şi torni peste stratul de paste. Introduci vasul la cuptor pen tru circa 45 de minute, la foc potrivit. Le serveşti calde.
Paste cu carne tocata la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- paste cu carne la cuptor
- macaroane cu carne la cuptor
- paste la cuptor cu carne
- paste cu carne tocata si smantana
- macaroane la cuptor cu carne