Paste cu carne
PrinteazaPaste cu carne
Ingrediente:
- 500 g spaghete
- 500 g carne de porc tocată
- o ceapă
- 3 căţei de usturoi
- un morcov
- un ardei gras
- 100 g mazăre
- o rădăcină de pătrunjel
- 5 roşii
- 200 ml vin alb
- sare, piper
- ulei de floarea-soarelui
- pătrunjel
- parmezan
Preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun ceapa, usturoiul, morcovul şi rădăcina de pătrunjel. Se călesc la foc potrivit pînă se înmoaie, se adaugă carnea tocată, sare şi piper.
Se căleşte pînă cînd devine maronie, se adaugă vinul alb, mazărea şi roşiile date pe râzătoare.
Se lasă să fiarbă timp de 20 de minute la foc mic, se presară pătrunjel tocat, se ia de pe foc şi se acoperă cu un capac.
Pastele se fierb în apă cu sare şi puţin ulei ca să nu se lipească de oală, se trec printr-un jet de apă rece, se scurg şi se amestecă bine cu carnea prăjită
Se servesc calde, presărate cu pătrunjel tocat şi parmezan ras.
Paste cu carne
Pofta buna!