Paste cu chiftelute, naut si legume
PrinteazaPaste cu chiftelute, naut si legume din: carne de porc, paste, faina, ou, dovlecei, vinete, ardei, naut, ulei.
- 400 g carne de porc tocată
- 2 linguri faină
- 1 ou
- sare
- piper
- 400 g paste (spaghete)
- 100 g dovlecei
- 100 g vinete
- 100 g ardei
- 100 g năut fiert
- 1 ruccola
- 3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se pune carnea tocată într-un castron. Se adaugă făină şi ouă. Se asezonează cu sare şi piper si se amestecă bine. Se formează trei chifteluţe de 3 cm diametru şi se pun într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Se lasă la cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 10-15 minute, la 190° C.
Se fierb pastele în apă cu sare, până când devin „al dente“ (7-8 minute). Se lasă să se scurgă apa.
Se curăţă dovlecelul, vânătă şi ardeiul. Se taie dovlecelul si vânătă felii, iar ardeiul cubuleţe mari. Năutul se scurge de zeamă. Se spală ruccola şi se lasă să se scurgă.
Se încălzeşte uleiul şi se călesc legumele, timp de 5 minute. Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă pastele, chifteluţele şi rucolla.
Pastele se servesc călduţe.
Pofta buna!