Paste cu ciuperci si sos de rosii
PrinteazaPaste cu ciuperci si sos de rosii din: ciuperci uscate, ulei de masline, usturoi, cimbru, sos de rosii, mascarpone, sare, piper, pappardelle, parmezan.
Ingrediente:
- 55 g ciuperci uscate
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi tocat mărunt
- 1 mână de cimbru
- 2 cani sos de roşii
- 2 linguri mascarpone
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 455 g pappardelle
- parmezan proaspăt ras
Mod de preparare:
Puneţi ciupercile uscate într-un bol mic şi adăugaţi aproximativ 285 ml de apă clocotită. Asiguraţi-vă că toate ciupercile sunt cufundate în apă şi lăsaţi-le aşa 10-15 minute.
Puneţi uleiul de măsline şi usturoiul într-o tigaie cu fundul gros aproape încinsă şi căliţi-l fără a-l lăsa să se rumenească prea mult. Scoateţi ciupercile înmuiate (păstraţi zeama), îndepărtaţi apa în exces şi puneţi-le în tigaie împreună cu cimbrul. Amestecaţi şi căliţi.
Când usturoiul începe să se coloreze, adăugaţi puţin câte puţin apa în care aţi înmuiat ciupercile (turnaţi doar trei sferturi în tigaie şi aruncaţi restul, care ar putea conţine pământ). Lăsaţi ciupercile să se facă uşor până când apa se evaporă aproape complet şi apoi adăugaţi sosul de roşii. Adăugaţi brânza mascarpone şi gustaţi.
Intre timp, fierbeţi pastele pappardelle al dente în apă cu sare. Adăugaţi-le peste sos şi amestecaţi. Serviţi imediat cu parmezan pe deasupra.
Pofta buna!