Paste cu ciuperci si sos pesto
PrinteazaPaste cu ciuperci si sos pesto din: paste, sare, piper, ulei de masline, castane, ciuperci, parmezan, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, alune.
- 400 g paste scurte la alegere
- sare, piper
- 1 lingură ulei de măsline
- 140 g castane fierte şi decojite
- 250 g ciuperci champignon
- parmezan ras
Ingrediente sos pesto:
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 linguriţă suc de lămâie
- 50 g alune decojite
- 125 ml ulei de măsline
- 40 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se decojeşte şi se toacă usturoiul. Se spală pătrunjelul şi se rup frunzuliţele. Se pasează cu usturoi, suc de lămâie, alune şi ulei până se obtine un pesto omogen. Se înglobează apoi parmezanul şi se pune deoparte.
Se fierb pastele al dente în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Apoi se trec prin jet de apă rece şi se scurg.
Se curăţă ciupercile, se taie felii şi se prăjesc în ulei; după 5 minute se adaugă castanele şi se încălzesc împreună. Se adaugă pastele fierte şi sosul pesto; se amestecă delicat (cel mai bine este doar să scuturăm vasul). Se sărează, se piperează şi se repartizează pe farfurii; se presară deasupra parmezan ras.
Paste cu ciuperci si sos pesto
Pofta buna!