Paste cu conopida si ansoa
PrinteazaPaste cu conopida si ansoa din: ulei de măsline, conopida, usturoi, rosii decojite la conserva, masline negre fara samburi, capere, ansoa, fulgi de ardei iute (chili), paste fiorelli (se pot folosi si alte tipuri de paste: rigatoni, fusilli sau penne), pătrunjel, ulei de măsline extravirgin, piper negru.
Ingrediente:
- 4 linguri ulei de măsline
- o conopidă medie (aproximativ 600 g)
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 2 x 400 g rosii decojite la conserva
- 100 g măsline negre fără sâmburi
- o lingură capere, fărâmiţate
- 2 fileuri anşoa, scurse şi tocate fin
- 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute (chili)
- 400 g paste fiorelli (se pot folosi si alte tipuri de paste: rigatoni, fusilli sau penne)
- 50 g frunze pătrunjel, rupte
- ulei de măsline extravirgin, pentru stropit sare
- piper negru
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu, în care se adaugă conopida curăţată si ruptă bucheţele mici, se condimentează cu sare si piper negru şi se rumeneşte 5 minute, întorcând din când în când, până când conopida devine aurie.
Se adaugă usturoiul şi se mai căleşte un minut, apoi se adaugă roşiile decojite, zdrobite cu furculiţa, măslinele, caperele, fileurile de anşoa şi chili. Se fierb împreună 10 minute.
Intre timp, se fierb pastele, conform instrucţiunilor. Dacă sosul pare uşor uscat, adăugaţi puţin din apa de la paste.
Se scurg pastele, se amestecă bine cu sosul şi se adaugă frunzele de pătrunjel. Se condimentează cu sare si piper negru şi se serveşte stropit cu ulei de măsline extravirgin.
Paste cu conopida si ansoa
Pofta buna!