Paste cu costita
PrinteazaPaste cu costita din: costita, oua, smantana, parmezan, busuioc, spaghete, ulei.
- 250 g costiţă, tocată
- 3 ouă, bătute
- 6 linguri smântână
- 40 g parmezan, răzuit
- o mână frunze de busuioc
- 500 g spaghete
- 1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare:
Intr-un vas, pe foc, pune la fiert apă cu sare. Adaugă spaghetele şi lasă-le să fiarbă conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. Intre timp, într-un alt vas pe foc, încinge uleiul şi prăjeşte costiţa pănă când se rumeneşte şi devine crocantă.
Când spaghetele sunt aproape gata, scurge de lichid şi adaugă-le în vasul cu costiţa. Toarnă ouăle şi amestecă pentru a se unge uniform – căldura spaghetelor va coagula ouăle.
Adaugă smăntăna şi permezanul, dar păstrează puţin deoparte şi potriveşte gustul de sare şi piper. Presară busuioc şi serveşte presărat cu parmezanul rămas.
Pofta buna!