Paste cu creveti si ardei iute
PrinteazaPaste cu creveti si ardei iute din: ardei iute, rosii cherry, creveti, zeama de lamaie, coaja de lamaie, rucola, paste linguine, usturoi, ulei de masline, vin, zahar tos.
- 1 ardei iute, tocat marunt
- 300 g rosii cherry, taiate in doua
- 300 g creveti prefierti, decorticati
- zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
- 100 g rucola
- 300 g paste linguine
- 3 catei de usturoi, taiat felii
- 3 linguri ulei de masline
- 125 ml vin alb sec
- 1 lingurita zahar tos
Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instrucţiunilor înscrisele ambalaj, 8-10 min, scurge de apă dar păstrează deoparte 5 linguri de apă pentru sos.
Intr-un vas larg, pe foc, prăjeşte usturoiul şi ardeiul 3-4 min, până când usturoiul se înmoaie fără să se rumenească. Stinge cu vinul, adaugă zahărul şi roşiile şi fierbe 3 min până scade.
Adaugă creveţii şi ţine pe foc 3 min, amestecând, până când creveţii devin roz şi se pătrund.
Adaugă pastele, zeama şi coaja de lămâie, rucola şi apa de fiert păstrată deoparte. Amestecă şi serveşte imediat.
Paste cu creveti si ardei iute
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta de paste