Paste cu creveti si usturoi
PrinteazaPaste cu creveti si usturoi din: paste, usturoi, unt, creveti, lamaie, patrunjel.
- 200g de paste linguine
- 2-3 căţei mari de usturoi, tocati fin
- 50g de unt
- 175g creveţi mari cruzi, decorticaţi, vena dorsală îndepărtată, apoi tăiaţi în două pe lungime
- coaja rasă fin de la 1 lămâie, apoi lămâia tăiată în sferturi
- 1 legătură mică de pătrunjel, tocat
Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp, căleşte usturoiul în unt într-o oală medie, la foc mic, până când se înmoaie. Adaugă creveţii şi găteşte-i până când devin roz. Este important să nu îi găteşti prea mult, pentru că se vor întări, ia-i de pe foc şi amestecă-i cu coaja rasă de lămâie, sare şi piper.
Scurge pastele şi răstoarnă-le în oala cu creveţi. Adaugă pătrunjelul şi amestecă bine. Imparte mâncarea în două boluri şi serveşte-o cu sferturile de lămâie.
Paste cu creveti si usturoi
Pofta buna!