Paste cu dovlecei si salvie
PrinteazaPaste cu dovlecei si salvie din: faina, galbenusuri, frunze de salvie, mazare, dovlecel, ceapa rosie, parmezan, sare, piper, ulei de masline.
- 400 g faina
- 4 galbenusuri
- 4 frunze de salvie
- 200 g mazare
- un dovlecel
- o ceapa rosie
- 75 g parmezan
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se bat cu o furculiţă, se amestecă împreună cu jumătate de linguriţă cu sare şi făina până rezultă un aluat potrivit de tare. Se lasă să se odihnească 10 minute, se întinde o foaie subţire, se presară făină şi se rulează.
Se taie rondele late de jumătate de centimetru, se presară pe masă ca să nu se lipească, se lasă să se usuce 15 minute, apoi se fierb. Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie peştişori şi se pun la călit în patru linguri cu ulei.
Când s-au înmuiat se adaugă dovlecelul spălat şi tăiat felii subţiri. Se prăjesc 10 minute la foc iute, se adaugă mazărea fiartă, frunzele de salvie, sare şi piper. Se prăjesc încă cinci minute, se pun deasupra pastele fierte, se amestecă, se presară parmezanul ras şi se servesc imediat.
Paste cu dovlecei si salvie
Pofta buna!