Paste cu fasole verde
PrinteazaPaste cu fasole verde din: paste, muschi de porc, vin, busuioc, oregano, usturoi, morcovi, ardei, fasole, ulei, marar.
- 450 g paste fusilli colorate
- 450 g muşchi de porc
- 500 ml vin alb sec
- 1 linguriţă cu busuioc uscat
- 1 linguriţă cu oregano uscat
- 2 căţei de usturoi decojiţi şi tăiaţi
- 3 morcovi tăiaţi cubuleţe
- 2 ardei graşi verzi cubuleţe
- 2 ardei graşi galbeni cubuleţe
- 250 g fasole verde
- 2 linguri cu ulei de măsline
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Scurge-le şi trece-le printr-un jet de apă rece, ca să nu se lipească între ele.
Fierbe carnea de porc în vinul alb, adăugând busuioc, oregano şi usturoiul tăiat. După fierbere, taie carnea cubuleţe şi strecoară zeama din care păstrează 1 1/2 căni.
Incinge uleiul de măsline, adaugă legumele şi căleşte-le câteva minute, până se înmoaie. Toarnă zeama păstrată de la carnea fiartă, amestecă şi lasă pe foc cinci minute.
Adaugă carnea şi pastele în tigaie şi potriveşte de sare şi piper. Amestecă şi fierbe încă cinci minute. Toacă mărarul şi presară-l deasupra înainte de a servi.
Paste cu fasole verde
Pofta buna!