Paste cu ficatei de pui
PrinteazaPaste cu ficatei de pui din: papardelle, ficatei de pui, ceapa, usturoi, salvie, patrunjel, sare, piper, ulei, vin alb, unt.
- 250 g papardelle
- 500 g ficatei de pui
- 1 ceapa mica
- usturoi
- salvie uscata maruntita
- 1/2 legatura patrunjel verde
- sare
- piper negru macinat
- 1 lingura ulei
- 5 linguri de vin alb dulce
- 25 g unt
Mod de preparare:
Pui pastele la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi în strecurătoare, le treci repede prin jet de apă rece şi le păstrezi la cald. Speli bine ficăţeii şi îi tai în bucăţi mai mici. Cureţi ceapa, o toci fin şi o căleşti în uleiul încins.
Adaugi usturoi tocat fin, amesteci, iar după un minut pui ficăţeii. îi înăbuşi la foc iute, până se rumenesc pe toate părţile. Adaugi salvia, pătrunjelul tocat fin, sare, piper, untul şi vinul călduţ. Laşi la foc mic, până când sosul scade la jumătate.
Pui pastele în vasul cu sos şi amesteci uşor. Le consumi imediat.
Paste cu ficatei de pui
Pofta buna!