Paste cu legume si roquefort
PrinteazaO reteta simpla de paste cu boabe de porumb, ardei capia, rosii, branza cu mucegai, patrunjel, salata verde, sare, piper, ulei de masline si otet balsamic.
- două ouă
- 200 g făină
- 100 g boabe de porumb
- doi ardei capia
- 4 roşii
- 200 g brânză cu mucegai
- pătrunjel
- salată verde
- sare
- piper
- ulei de măsline
- oţet balsamic
Mod de preparare:
Ouăle şi făina se pun într-un castron, se adaugă puţină sare şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu un castron şi se lasă să se odihnească zece minute.
Se presară masa cu făină, se întinde aluatul într-o foaie subţire, se rulează şi se taie felii groase de câţiva milimetri. Se amestecă bine cu mâinile ca să se desfacă şi se lasă să se usuce pe masă zece minute.
Intr-o oală se pune apă la fiert, se adaugă sare şi când a început să clocotească se presară tăiţeii. Se fierb 5-7 minute, se trec sub un jet de apă rece şi se scurg. Se pun într-un castron, se adaugă ardeii capia tăiaţi rondele, roşiile tăiate felii, boabele de porumb şi pătrunjel tocat.
Se adaugă salata verde ruptă bucăţele, brânza tăiată cubuleţe şi se condimentează. Se stropeşte cu ulei de măsline şi oţet balsamic, se amestecă şi se serveşte imediat.
In aluatul de tăiţei se mai poate adăuga şi verdeaţă tocată.
Poftă bună!