Paste cu legume şi sos

Printeaza

Paste cu legume şi sos din: paste, fasole, morcovi, porumb, cimbru, ceapa, usturoi, ulei de masline, smantana, sofran, parmezan, lamaie, sare, piper, seminte de mac.

Ingrediente:Paste_cu_legume_si_sos

  • 400 g paste
  • 400 g fasole
  • doi morcovi
  • 200 g porumb din conserva
  • cimbru uscat
  • doua cepe albe
  • doi catei de usturoi
  • 150 ml ulei de masline
  • 250 ml smantana
  • 5 fire de sofran
  • 100 g parmezan
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • seminte de mac

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă se călesc usturoiul şi ceapa în 50 ml ulei de măsline până devin sticloase. Se adaugă smântână, parmezanul dat prin râzătoare, şofranul şi coaja rasă de la o jumătate de lămâie. Se fierbe la foc mic trei- patru minute, se condimentează şi se ia de pe foc.

Se lasă să se răcească puţin, se adaugă restul de coajă rasă şi sucul de lămâie. Fasolea verde se taie bucăţi, se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un vas mai mare. Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se fierb cu puţină sare, se taie rondele şi se pun peste fasole.

Pastele se fierb cu sare, se trec printr-un jet de apă rece, se scurg şi se pun peste fasole. Se adaugă jumătate din sosul cu şofran, porumbul boabe, o lingură cu cimbru, se amestecă şi se servesc imediat.

La sosul de lamaie se mai pot adauga si seminte de mac.

Paste cu legume şi sos

Paste_cu_legume_si_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.