Paste cu legume şi ton

Printeaza

O reteta delicioasa de paste cu: dovlecel, praz, mazare, ceapa rosie, ardei iute, lamaie, usturoi, foi de dafin, capere, ton, marar, sare, piper, parmezan.

Ingrediente:Paste cu legume şi ton

  • 400 g tagliatele
  • un dovlecel
  • un fir de praz
  • 200 g mazăre
  • o ceapă roşie
  • un ardei iute
  • o lămâie
  • 3 căţei de usturoi
  • o frunză de dafin
  • o lingură cu capere
  • două conserve ton în ulei
  • mărar
  • sare
  • piper
  • parmezan

Mod de preparare:

Tonul se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă de ulei. Dovlecelul se spală, se taie felii subţiri, apoi cubuleţe.

Prazul se taie rondele şi se pune lângă dovlecel; ardeiul iute se spală, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. într-o cratiţă se încinge uleiul de la ton, se pune prazul, ceapa roşie feliată şi ardeiul iute, frunza de dafin şi usturoiul necurăţat.

Se călesc câteva minute, se adaugă mazărea, caperele, sucul de la jumătate de lămâie şi dovlecelul.

Se prăjesc la foc potrivit până dovlecelul se înmoaie, se adaugă o cană cu apă şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se scoate ustu­roiul şi frunza de dafin, se mai ţin puţin pe foc, apoi se pun într-un bol, scurgându-le de sosul din cratiţă.

Se adaugă pastele fierte se­parat, se condimentează, se amestecă, se aşază în farfurii şi deasupra se pune tonul.

Paste cu legume şi ton

Paste cu legume şi ton

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • Paste cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.