Paste cu legume, sos de lamaie si parmezan
PrinteazaPaste cu legume si sos de lamaie din: legume, paste, lamaie, mustar dijon, chives si parmezan.
- 450 g legume (sparanghel, fasole verde si mazare)
- 400 g paste (tagliatelle)
- 1 lamaie
- 1 lingura de mustar dijon
- 1 lingura ulei de masline
- 3 linguri de chives, tocate
- parmezan ras, pentru servit
Mod de preparare:
Taie pe jumătate fasolea verde, iar sparanghelul în câte trei bucăţi. Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet şi adaugă legumele în ultimele 5 minute de fierbere. Intre timp, dă pe râzătoare lămâia, apoi stoarce-o. Lasă coaja deoparte.
Pune zeama de lămâie într-o crăticioară împreună cu muştarul, uleiul de măsline şi puţin piper negru măcinat. încălzeşte totul şi amestecă până se omogenizează. Scurge pastele şi legumele, apoi adaugă 4 linguri din apa în care au fiert peste sosul de lămâie.
Pune pastele şi legumele înapoi în vasul în care au fiert. încălzeşte sosul şi presară o cantitate mică de chives, apoi toarnă-l peste paste şi amestecă-le. Serveşte în 4 boluri, cu chives, coajă de lămâie şi parmezan presărate.
Paste cu legume, sos de lamaie si parmezan
Pofta buna!