Paste cu masline, capere si fileuri de anchois
PrinteazaPaste cu masline, capere si fileuri de anchois din: paste rigatoni, sare, piper, usturoi, fileuri de anchois, ulei de masline, rosii decojite, masline negre, capere.
- 400 g paste scurte rigatoni
- sare
- piper
- 4 catei de usturoi
- 6-8 fileuri de anchois
- 2 linguri ulei de masline
- 1 conserva de rosii decojite
- 100 g masline negre fara samburi
- 1 lingura capere tocate
Mod de preparare:
Se pune la fiert o cantitate mare de apa cu sare; se asaza pastele si se fierb al dente, conform indicatiilor de pe ambalaj. Intre timp, se toacă usturoiul şi fileurile de anchois şi se călesc în ulei încins, într-o tigaie adâncă.
Se adaugă roşiile şi se fierb la foc moale cca 4 min. Apoi se adaugă măslinele şi caperele; se piperează după gust (nu se mai sărează, deoarece fileurile de anchois sunt deja sărate). Se scurg pastele si se amesteca impreuna cu sosul; se repartizeaza pe farfurii si se servesc fierbinti.
Paste cu masline, capere si fileuri de anchois
Pofta buna!