Paste cu măsline şi conopidă
PrinteazaO reteta simpla de paste cu masline si conopida din: spaghete din faina sau grau dur, conopida, capere, masline verzi, ceapa, ulei extravirgin de masline, civeta, busuioc, seminte de floarea soarelui si sare. Pastele din faină de alac conţin mai multe fibre decât cele clasice, fiind foarte indicate pentru cei care ţin un regim alimentar special? Această delicioasă compoziţie pentru asezonare, aromată cu legume, conferă preparatului un gust deosebit, transformându-1 într-o mâncare dietetică, dar extrem de gustoasă.
- 350 g spaghete din faină de alac (sau grâu dur)
pentru asezonare:
- 250 g conopidă
- 1 lingură capere desărate
- 10 măsline verzi fară sâmburi
- 1 ceapă mică
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură de civetă
- 5 frunzuliţe de busuioc
- 50 g seminţe de floarea-soarelui
- sare
Mod de preparare:
Spală bine conopida şi opăreşte-o în apă clocotită cu un praf de sare 5 minute, după care las-o să se răcească.
Pune pastele într-o oală cu apă şi un praf de sare şi fier- be-le timp de 10 minute. Taie ceapa mărunt şi soteaz-o în uleiul încins împreună cu caperele desărate şi cu măslinele. Desfa conopida în bucheţele, pune-le în tigaie şi lasă să se întrepătrundă aromele.
Varsă pastele peste sosul din tigaie şi căleşte-le câteva minute, până când toate ingredientele sunt amestecate bine. Stropeşte cu puţin ulei de măsline crud şi decorează cu civeta, busuiocul tocate mărunt şi seminţe de floarea-soarelui.
Paste cu măsline şi conopidă
Poftă bună!