Paste cu mazare, morcov si rosii
PrinteazaPaste cu mazare, morcov si rosii din: penne rigate, morcovi, ceapă verde, mazăre, roşii cherry, ulei, rozmarin verde, pătrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 300 g penne rigate
- 2 morcovi
- 3 fire ceapă verde
- 150 g mazăre
- 150 g roşii cherry
- 2 linguri ulei
- 1 fir de rozmarin verde
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi morcovii şi ceapa, le speli şi le tai în rondele fine. Incingi uleiul şi înăbuşi morcovii, ceapa, mazărea şi roşiile până se înmoaie, după care adaugi roşiile cherry tăiate în jumătăţi şi continui să le înăbuşi împreună 1-2 minute.
Sărezi legumele şi le condimentezi cu piper şi rozmarin fin tocat. Fierbi pastele urmând instrucţiunile de pe ambalaj, le scurgi şi le încorporezi în sosul de legumg.
Chiar înainte de a aduce la masă porţiile, presari pătrunjel fin tocat sau frunze de busuioc şi parmezan. Opţional, poţi adăuga şi câteva măsline.
Este un preparat excelent pentru zilele de post, pe care îl poţi lua cu tine şi la serviciu, într-o caserolă.
Paste cu mazare, morcov si rosii
Pofta buna!