Paste cu midii si sparanghel
PrinteazaPaste cu midii si sparanghel din: paste, midii, sparanghel, vin, unt, sare, piper, lamaie, parmezan.
- 500 g paste cu spanac
- 200 g paste simple
- 500 g midii decorticate
- 500 g sparanghel
- o frunză de dafin
- 300 ml vin alb demisec
- 75 g unt
- sare
- piper
- o lămâie
- parmezan
Mod de preparare:
Midiile se decongelează, se pun într-o oală cu un litru de apă, vinul alb, frunza de dafin, sarea şi piperul. Se opreşte focul şi se acoperă cu un capac. Pastele se fierb în apă cu sare şi puţin unt ca să nu se lipească între ele, se trec sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Sparanghelul se curăţă, se taie puţin din codiţe apoi se pune la fiert cu puţină sare. După ce a fiert se scoate întir-un castron şi se lasă la răcit. Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă sparanghelul şi se prăjeşte timp de cinci minute pe fiecare parte, având grijă să nu se ardă.
Se scoate, se pune pe un platou şi în locul lui se aşază pastele. Se încălzesc puţin, se amestecă bine cu midiile, sarea şi piperul. Se servesc fierbinţi alături de sparanghel, presărate cu parmezan ras. Se pot servi cu un sos din unt topit, suc de lămâie, sare şi piper.
Poftă bună!