Paste cu mousse de dovlecei
PrinteazaPaste cu mousse de dovlecei din: paste (penne rigate), dovlecei, rosii, usturoi, smantana, mozzarella, busuioc si sare.
- 300 g paste (penne rigate)
- 2 dovlecei
- 2 roşii
- 2 căţei de usturoi
- 200 ml smântână
- 125 g mozzarella
- 200 g mozzarella rasă
- frunze de busuioc
- sare
Mod de preparare:
Fierbi pastele al dente, în apă cu sare. Intre timp, cureţi usturoiul şi speli legumele şi frunzele da busuioc. Roşiile le cureţi de coajă şi le tai cubuleţe, la fel tai şi dovleceii.
Cubuleţele de dovlecei, busuiocul, usturoiul, sarea şi smântână le mixezi, până obţii o spumă.
Torni sosul obţinut peste pastele fierte al dente şi scurse de apă, după care amesteci uşor cu o lingură. Adaugi cubuleţele de mozzarella şi de roşii.
Amesteci puţin, iar deasupra presari mozzarella rasă. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 20-25 de minute.
Paste cu mousse de dovlecei
Pofta buna!