Paste cu mozzarella şi sos bechamel
PrinteazaO reteta de paste cu mozzarella si sos bechamel din: paste, sunca, mozzarella, cicoare rosie, ulei de masline extravirgin, ceapa, unt, sare, lapte, un, faina alba si sare.
- 300 g paste scurte
- 100 g şuncă (kaiser, bacon, prosciutto)
- 50 g mozzarella
- 2 căpăţâni cicoare roşie (radicchio)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă mică
- 1 lingură unt
- sare
pentru sosul bechamel:
- 750 ml lapte
- 50 g unt
- 3 linguri faină albă
- sare
Mod de preparare:
Pentru sos, pune untul într-un vas de sticlă şi topeşte-1 la 500 W, adaugă faina şi amestecă bine. Toarnă laptele călduţ şi fierbe sosul bechamel 5 minute la 850 W, potriveşte-i gustul cu sare, apoi lasă-1 să se răcească.
Taie şunca bucăţele şi mozzarella felii. Taie cicoarea fâşii subţiri. Toacă ceapa şi căleşte-o câteva minute într-o tigaie în ulei de măsline încins, pune şunca şi, după 1 minut, cicoarea. Micşorează flacăra şi ţine amestecul pe foc circa 5 minute, până când cicoarea se înmoaie.
Pune pastele în apă clocotită cu 1 linguriţă de sare şi fîerbe-le al dente. Pune-le în tigaia cu cicoare şi ţine-le câteva minute, amestecând bine toate ingredientele.
Toarnă sosul bechamel într-un vas termorezistent uns cu unt în aşa fel încât să acopere bine tot fundul acestuia. Pune un strat din amestecul cu paste şi aşază peste el felii de mozzarella. Procedează la fel până termini ingredientele şi încheie turnând deasupra un strat de sos bechamel, pentru ca preparatul să nu se usuce.
Pune în cuptorul cu microunde reglat pe opţiunea grill şi coace preparatul 12 minute la 850 W, la putere maximă. Când sosul bechamel capătă o culoare aurie pe deasupra, scoate pastele din cuptor şi serveşte-le imediat.
Paste cu mozzarella şi sos bechamel
Poftă bună!