Paste cu muschi de porc si salsa
PrinteazaPaste cu muschi de porc si salsa din: usturoi, caepre, patrunjel, fileuri de ansoa, masline, sare, piper, otet de vin alb, file de porc, rozmarin, ulei, taitei lati.
- 2 catei de usturoi
- 1 borcan capere (50 ml)
- 1 legatura patrunjel
- 10 g fileuri de ansoa (la borcan)
- 7-8 linguri de masline
- sare
- piper
- 1-2 lingurite otet de vin alb
- 500 g file de porc
- 1 fir de rozmarin
- 1 lingura ulei
- 500 g taitei lati
Mod de preparare:
Se prepara salsa verde: se curata un catel de usturoi. Se lasa sa se scurga caperele. Se spala patrunjelul, se curata si se rup frunzulitele. Toate se paseaza, cu ulei de masline si ansoa; se condimenteaza cu sare, piper si otet. Se incalzeste cuptorul la 100°C.
Carnea se portioneaza in 8 medalioane si se bate cu batatorul de snitele. Se curata restul de usturoi. Se spala si se sterge rozmarinul. Se incinge in tigaie 1 lingura de ulei; se prajesc medalioanele cu rozmarin si usturoi cca 5 min.
Se sareaza, se pipereaza si se asaza pe un platou preincalzit; se lasa sa se odihneasca la cuptor cca 9 minute. Intre timp se fierb pastele intr-o cantitate mare de apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg si se servesc cu medalioanele de porc si salsa verde.
Paste cu muschi de porc si salsa
Pofta buna!
Pastele cu carne sunt placerea mea nevinovata