Paste cu muşchi de porc
PrinteazaPaste cu muşchi de porc din: paste, broccoli, muschi de porc afumat, rosii cherry, ardei capia, limeta, smantana, mustar, usturoi, cimbru, ulei de masline, sare, piper, sos de rosii.
- 500 g paste integrale spiralate
- 500 g broccoli
- 350 g muşchi de porc afumat
- 250 g roşii cherry
- 3 ardei capia
- o limetă
- 200 ml smântână
- muştar
- 4 căţei de usturoi
- cimbru verde
- ulei de măsline
- sare
- piper
- sos de roşii picant
Mod de preparare:
lntr-un castron se pun smântână, sucul de la limetă, o lingură de muştar şi usturoiul pisat. Se condimentează cu sare şi piper după gust, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Broccoli se spală şi se pune la fiert în apă fierbinte, în care s-a adăugat o linguriţă de sare şi o linguriţă de ulei. Se fierbe circa 15 minute, se scurge de apă şi se lasă să se răcească. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se taie în felii subţiri şi se pun pe o farfurie, iar roşiile se taie în jumătăţi.
Muşchiul de porc se taie în felii subţiri sau în cubuleţe şi se pune lângă ardeii capia. Pastele se fierb, se trec sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Se servesc fierbinţi sau reci, alături de legumele tocate şi sosul de smântână, presărate cu cimbru tocat. Sosul de smântână se poate înlocui cu sos de roşii picant.
Poftă bună!