Paste cu nucă
PrinteazaPaste cu nucă
Ingrediente:
- 250 g paste orzo
- 150 g brânză cu mucegai
- 300 g roşii
- 100 g miezuri de nucă
- o salată verde
- ulei de măsline
- sare, piper
- rozmarin
- 100 ml smântână
- 100 ml frişca
- o limetă
- busuioc
Preparare:
Pastele se pun la fiert în apă fierbinte, în care se adaugă o lingură de ulei de măsline şi o linguriţă de sare.
Când sunt gata, se trec sub un jet de apă rece, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.
Miezurile de nucă se sfărâmă şi se pun într-un castronel. Brânza cu mucegai se taie în cubuleţe sau se sfărâmă în bucăţi mai mici. Salata verde se spală, se scurge de apă şi se rupe în fâşii.
Smântână şi frişca se pun pe foc, se condimentează cu sare şi piper şi se fierb cinci minute la foc mic, ca să nu se brânzească.
Se pun pastele într-un vas, se adaugă miezurile de nucă, brânza cu mucegai, feliile de limetă şi fâşiile de salată.
Se amestecă totul, se pune pe farfurii şi se toarnă deasupra sosul de smântână cu frişca. Se decorează cu felii de roşii şi rozmarin.
Paste cu nucă
Pofta buna!