Paste cu nucă

Printeaza

Paste cu nucă

Paste cu nucă

Ingrediente:

  • 250 g paste orzo
  • 150 g brânză cu mucegai
  • 300 g roşii
  • 100 g miezuri de nucă
  • o salată verde
  • ulei de măsline
  • sare, piper
  • rozmarin
  • 100 ml smântână
  • 100 ml frişca
  • o limetă
  • busuioc

 

Preparare:

Pastele se pun la fiert în apă fierbinte, în care se adaugă o lingură de ulei de măsline şi o linguriţă de sare.

Când sunt gata, se trec sub un jet de apă rece, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.

Miezurile de nucă se sfărâmă şi se pun într-un castronel. Brânza cu mucegai se taie în cubuleţe sau se sfărâmă în bucăţi mai mici. Salata verde se spală, se scurge de apă şi se rupe în fâşii.

Smântână şi frişca se pun pe foc, se condimentează cu sare şi piper şi se fierb cinci minute la foc mic, ca să nu se brânzească.

Se pun pastele într-un vas, se adaugă miezurile de nucă, brânza cu mucegai, feliile de limetă şi fâşiile de salată.

Se amestecă totul, se pune pe farfurii şi se toarnă deasupra sosul de smântână cu frişca. Se decorează cu felii de roşii şi rozmarin.

Paste cu nucă

Paste cu nucă.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.