Paste cu nuci si surimi
PrinteazaPaste cu nuci si surimi din: faina, oua, miez de nuca, batoane de surimi, morcovi baby, rosii, vin alb, usturoi, tarhon, oregano, patrunjel, sare, piper, ulei de masline.
- 400 g faina
- 3 oua
- 100 g miez de nuca
- 400 g batoane de surimi
- 200 g morcovi baby
- 6 rosii
- 50 ml vin alb sec
- un catel de usturoi
- o lingura cu tarhon
- o lingurita cu oregano
- o lingura cu patrunjel
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare:
Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se dau pe râzătoare. Se pun la fiert împreună cu vinul alb, usturoiul, tarhonul şi oregano. Se presară sare şi piper după gust, se adaugă două linguri cu ulei de măsline şi se fierb până scade sosul. Se pasează cu un blender, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.
Morcovii se fierb în apă cu sare şi se pun într-un castron. într-un bol se amestecă ouăle cu puţină sare, apoi se împart în două boluri: în unul se adaugă pătrunjelul pasat, iar celălalt rămâne simplu. Se adaugă făina şi se frământă până se obţine un aluat elastic.
Se lasă să se odihnească zece minute, se întind două foi subţiri şi se taie tăiţei mai laţi. Se fierb în apă cu sare, se pun în farfurii, se toarnă deasupra sosul, se presară morcovii, batoanele de surimi opărite cu apă clocotită şi nucile tăiate mărunt.
Miezul de nuca se prajeste usor in cuptor inainte de a fi pus peste paste.
Paste cu nuci si surimi
Pofta buna!