Paste cu nuci
PrinteazaPaste cu nuci
Pentru aluat:
- 450 g făină
- două ouă
- 100 ml apă
- un praf de sare
Pentru umplutură:
- 300 g brânză de vaci
- un ou
- două linguri de zahăr
- scorţişoară
Pentru decor:
- 50 g nuci
- 50 g alune
- 3 linguri de miere
Preparare:
Ingredientele pentru aluat se amestecă, se frământă, apoi se întinde o foaie mai subţire. Se taie în pătrate, într-un vas se amestecă brânza de vaci, oul, zahărul şi scorţişora.
Umplutura se aşază în mijlocul fiecărui pătrat de aluat, se împătureşte şi se presează marginile cu o furculiţă. Se pun pastele la fiert într-o oală cu apă clocotită. Când au fiert, se strecoară şi se pun pe farfurie.
Deasupra se adaugă nuci şi alune sfărâmate, amestecate cu miere. Opţional se pot adăuga şi bucăţele de mere deshidratate.
Paste cu nuci
Pofta buna!
O reteta foarte interesanta de paste. Nu mai mancasem paste cu nuci. Foarte, foarte bun.