Paste cu parmezan si branza Ricotta
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu parmezan si branza Ricotta din: paste cochilie, ricotta, mazare, unt, parmezan, patrunjel, sare si piper.
- 300 g paste-cochilie
- 250 g Ricotta (sau brânză de capră, proaspătă)
- 150 g mazăre congelată
- 70 g unt
- 80 g parmezan proaspăt, ras
- 1 lingură pătrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi mazărea în apă clocotită cu sare şi fierbeţi-o 10 min, apoi scurgeţi-o. Intr-o farfurie, zdrobiţi Ricotta cu furculiţa, adăugaţi jumătate din parmezan, pătrunjelul, sare şi piper, iar apoi amestecaţi.
Adăugaţi mazărea şi omogenizaţi din nou. Preîncălziţi cuptorul Ia 240’C (treapta 8). Fierbeţi pastele în 4 1 de apă clocotită cu sare circa 10 min. Scurgeţi-le, iar apoi puneţi în fiecare pastă câte o linguriţă de umplutură.
După aceea, aşezaţi-le într-o tavă unsă cu unt. Topiţi 50 g de unt şi turnaţi-1 peste paste. Presăraţi restul de parmezan şi puneţi totul, 10 min, la cuptor. Serviţi imediat. Sfatul nostru: pentru a umple mai bine pastele, trebuie să fie puţin tari şi bine scurse.
Mazărea poate fi înlocuită cu 2 linguri de capere şi busuioc, dar trebuie să mai adăugaţi Ricotta.
Paste cu parmezan si branza Ricotta
Poftă bună!