Paste cu pesto de mazare si parmezan
PrinteazaPaste cu pesto de mazare si parmezan din: paste, mazăre curăţată, pătrunjel, coriandru, muguri de pin, parmezan, ulei, suc de lămâie, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g paste
- 150 g mazăre curăţată
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură coriandru
- 100 g muguri de pin
- 50 g parmezan ras
- 100 ml ulei
- 1 linguriţă suc de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mazărea curăţată se pune la fiert 10 minute în apă cu sare. Se scurge apoi fără a arunca apa de fiert. Se păstrează câteva boabe pentru servit.
Se adaugă coriandrul, pătrunjelul, mugurii de pin, parmezanul, uleiul şi sucul de lămâie. Se mixează si se potriveşte gustul de sare şi piper.
In apa în care a fiert mazărea se fierb şi pastele, se scurg şi se amestecă imediat cu sosul şi mazărea boabe păstrată. Se servesc imediat.
Paste cu pesto de mazare si parmezan
Pofta buna!