Paste cu pesto de mazare

Printeaza

Paste cu pesto de mazare din: mazare pastai, spanac, muguri de pin, parmezan, ulei, suc de lamaie, patrunjel, paste, sare.

Ingrediente:Paste_cu_pesto_de_mazare

  • 300 g mazăre nouă păstăi
  • 200 g spanac proaspăt
  • 100 g muguri de pin
  • 50 g parmezan ras
  • 2-3 linguri ulei
  • o linguriţă suc de lămâie
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • o pungă paste
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert cu sare 1,5 litri apă, timp în care se desface mazărea. Când apa clocoteşte, se pune mazărea si se lasă la fiert 20 de minute.

Se scoate apoi cu spumiera, nu se aruncă apa, se trece sub un jet de apă rece şi, bine scursă, jumătate din cantitatea de mazăre se pune în bolul unui mixer.

Se adaugă spanacul crud, curăţat, mugurii de pin, uleiul, sarea, sucul de lămâie si se mixează. Dacă amestecul este prea gros, se mai poate subţia cu apă în care a fiert mazărea.

Se fierb pastele, se scurg, se amestecă cu sosul de mazăre si spanac, mazărea fiartă, parmezanul si pătrunjelul tocat.

Paste cu pesto de mazare

Paste_cu_pesto_de_mazare

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.