Paste cu piept de pui, rozmarin si sos de smantana
PrinteazaPaste cu piept de pui, rozmarin si sos de smantana din: paste scoici, piept de pui cu os, caşcaval sau mozzarella, morcov, rădăcină de păstârnac şi pătrunjel, sare, piper, boia, rozmarin, ulei, unt, pesmet, smântână, parmezan, mărar verde, piper alb, usturoi.
Ingrediente:
- 250 g paste scoici
- 1 piept de pui cu os (400 g)
- 100 g caşcaval sau mozzarella
- 1 morcov
- câte 1 rădăcină de păstârnac şi pătrunjel
- sare
- piper
- boia
- rozmarin
- ulei
- câte 1 lingură unt şi pesmet pentru formă
Pentru sos:
- 100 g unt
- 1 lingură făină
- 200 g smântână
- 100 g parmezan
- 1 legătură mică mărar verde
- sare
- piper alb
- 2 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Tai pieptul de pui în felii pe care le ungi cu puţin ulei şi le frigi pe grillul încins. După ce s-a răcit carnea, o tai în fâşii subţiri sau în cuburi.
Fierbi oasele rămase în apă uşor sărată, împreună cu zarzavaturile, pentru a obţine o supă consistentă, pe care o vei folosi la prepararea sosului.
Pentru sos, topeşti untul într-o tigaie şi adaugi usturoiul curăţat şi zdrobit. Presari o lingură de făină şi amesteci energic, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Stingi treptat cu supă de pui, iar când sosul alb devine consistent, pui smântână, mărarul verde, parmezanul răzuit şi condimente după gust.
Fierbi pastele în apă cu sare şi puţin ulei. într-un vas termorezistent uns cu unt Şi tapetat cu pesmet, pui în straturi paste, sos alb, mozzarella răzuită şi bucăţi de pui fiert sau fript.
Păstrezi pentru deasupra un strat generos de mozzarella răzuită. Introduci forma în cuptor, până când pastele se rumenesc frumos. Le consumi calde.
Paste cu piept de pui, rozmarin si sos de smantana
Pofta buna!