Paste cu piept de pui si gorgonzola
PrinteazaPaste cu piept de pui si gorgonzola din: paste, piept de pui, ciuperci, unt, ulei de masline, ceapa, smantana, gorgonzola, sare, piper, patrunjel, parmezan.
- 1 punga paste
- 1 piept de pui, dezosat, taiat bucati
- 200-300 g ciuperci proaspete, feliate
- 3 linguri de unt
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata marunt
- 1 ceasca smantana
- gorgonzola maruntita
- sare si piper
- parmezan proaspat ras si patrunjel tocat pentru servire
Mod de preparare:
Topiti o lingura de unt si ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu. Adaugati carnea de pui si gatiti aproximativ 12 minute, condimentati cu sare si piper dupa gust si pastrati deoparte.
Topiti restul de doua linguri de unt in aceeasi tigaie la foc mediu.
Adaugati ciupercile si gatiti pentru aproximativ 5 minute. Se adauga ceapa si gatiti pentru inca 3 minute. Adaugati smantana si gatiti timp de aproximativ un minut, amestecand in mod regulat.
Reduceti focul la mic si adaugati gorgonzola. Incorporati carnea de pui, se amesteca pentru a se combina si mai gatiti cateva minute.
Intre timp, gatiti pastele intr-o oala cu apa clocotita si sare al dente. Se scurg bine si se clatesc cu apa calda. Serviti pastele cu sos de pui si ciuperci. Garnisiti cu parmezan si patrunjel tocat.
Pofta buna!