Paste cu praz şi kaizer
PrinteazaPaste cu praz şi kaizer
Ingrediente:
- 300 g paste
- 300 g kaizer
- un fir de praz
- un pachet legume pentru wok
- o linguriţă de sos pesto
- 200 g mozzarella
- 100 g parmezan
- busuioc verde
- sare
- piper
- ulei de măsline
- roşii uscate
- măsline negre feliate
Preparare:
Legumele pentru wok se decongelează, se taie în bucăţi mai mici şi se pun într-o strecurătoare. Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală, se toacă mărunt şi se pune la călit în trei linguri de ulei.
Când a început să capete o culoare maronie, se adaugă legumele tăiate, sarea şi piperul. Se prăjesc zece minute, amestecând din când în când ca să nu se ardă. Când sunt gata, se iau de pe foc, se adaugă busuioc tocat, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.
Pastele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se scurg. Se adaugă sosul pesto, piperul, mozzarella şi parmezanul date pe râzătoare.
Se pun legumele călite, kaizerul prăjit separat şi busuiocul tocat. Se amestecă bine, ca să se încorporeze toate ingredientele, şi se servesc imediat. Pentru un plus de gust se pot adauga rosii uscate scurse de ulei si masline negre feliate.
Paste cu praz şi kaizer
Pofta buna!
Pare o reteta interesanta de paste. Nu am mai facut cu praz.