Paste cu pui si sos de rosii
PrinteazaPaste cu pui si sos de rosii din: paste papardelle, pulpe de pui, ceapa, usturoi, morcov, dovlecei, supa de pui, sos de rosii, ulei, busuioc, oregano, zahar, sare, piper, parmezan.
- 500g de paste Pappardelle
- 500g de pulpe de pui
- 1 ceapă mică
- 2 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 2 dovlecei verzi mici
- 100 ml supă concentrată de pui
- 700 ml sos de roşii
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1/2 legătură de busuioc
- 1 vârf de cuţit de oregano
- 1 vârf de cuţit de zahăr
- sare şi piper negru după gust
- 100 g parmezan pentru ornat
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de pui în bcycăţi mici. Curăţaţi ceapa, usturoiul şi morcovul şi tocaţi-le fin. Prăjiţi legumele în două linguri de ulei de măsline.
Adăugaţi carnea peste legume şi prăjiţi-o până când capătă o culoare aurie. Turnaţi supa de pui şi, în timp ce amestecaţi, adăugaţi sosul de roşii. Apoi presăraţi oregano, reduceţi focul şi mai lăsaţi sosul pe aragaz până când se îngroaşă.
Fierbeţi pastele în apa în care aţi pus, în prealabil, sare de mare. Clătiţi dovleceii, tăiaţi-i julien şi prăjiţi-i în uleiul de măsline rămas. Adăugaţi-i în sos şi asezonaţi cu busuiocul tocat mărunt, zahăr, sare şi piper negru.
Puneţi pastele peste sos şi amestecaţi până se întrepătrund aromele. Adăugaţi apoi şi un polonic din apa folosită la fierberea pastelor.
Serviţi în farfurii, ornaţi cu parmezan ras şi frunze de busuioc.
Pofta buna!