Paste cu pulpe de rata

Printeaza

Paste cu pulpe de rata din: ulei de masline, pulpe de rata, ceapa, usturoi, scortisoara, faina, vin rosu, rosii, supa de pui, rozmarin, dafin, zahar, lapte, paste, parmezan.

Ingrediente:  Paste_cu_pulpe_de_rata

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 4 pulpe de raţă
  • 2 cepe, tocate fin
  • 2 căţei mari de usturoi, zdrobiţi
  • 2 linguriţe de scorţişoară măcinată
  • 2 linguriţe de făină
  • 250ml de vin roşu
  • 2 conserve a câte 400g de roşii tocate
  • 250ml supă de pui
  • 3 fire de rozmarin, frunzele desprinse şi tocate
  • 2 frunze de dafin
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 2 linguri de lapte
  • 600g de paste
  • parmezan ras, pentru servit

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o cratiţă mare. Pune în ea pulpele de raţă şi rumeneşte-le pe toate părţile circa 10 minute. Transferă-le pe o farfurie şi lasă-le deoparte. Căleşte ceapa în cratiţă timp de aproximativ 5 minute, până când se înmoaie. Adaugă usturoiul şi căleşte-l 1 minut, apoi adaugă scorţişoara şi făina şi mai găteşte totul un minut.

Pune la loc în cratiţă pulpele de raţă, adaugă vinul, roşiile, supa, ierburile, zahărul, sare şi piper. Dă totul în clocot, apoi dă focul mai mic, acoperă mâncarea cu un capac şi las-o să fiarbă timp de 2 ore, amestecând ocazional.

Scoate cu grijă picioarele de raţă din sos şi pune-le pe o farfurie – sunt fragede, asa că încearcă să nu laşi carnea să se desprindă. Indepărtează grăsimea, apoi rupe carnea în fâşii cu ajutorul a două furculiţe şi aruncă oasele. Pune carnea la loc în sos, adaugă laptele şi fierbe totul, neacoperit, alte 10-15 minute, în timp ce fierbi şi pastele.

Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le, păstrând 1 ceaşcă de apă în care au fiert.

Adaugă pastele în sosul ragu. Amestecă bine şi mai găteşte totul 1 minut, adăugând puţină apă pusă deoparte, dacă ţi se pare că pastele arată prea uscat. Serveşte-le cu parmezan ras.

Paste cu pulpe de rata

Paste_cu_pulpe_de_rata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.